Junioři doma nestačili na Hradec, prohráli těsně 1:2

Juniorka nedokázala navázat na páteční výhru proti Pardubicím, kdy svého soka zdolala 6:2. Proti Hradci Králové to byl daleko bojovnější zápas a patřil především brankářům. Do třetí třetiny vstupovali týmy za stavu 1:1 a lépe ji začali hosté, kteří si vytvořili tlak a z něj později vytěžili také vítězný gól. V 50. minutě se trefil Jirásek a ševci již odpověď nenašli.
16.kolo, so 22.10.2016, Zimní stadion Luďka Čajky
Zlín
Hr.Králové
1:2
(0:1, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 27. Fryšara (Václavek) – 12. Lier (Dufek, Chalupa), 50. Jirásek (Chalupa, Kynčl). Rozhodčí: Zbořil – Bryška, Novák. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 26:35. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

Šimonů – Kosorin, Augustin, Schmied, Váňa, Budil, Padrnos, Gazda, Kolařík – Fryšara, Hefka, Miko, Václavek, Mikulec, Karafiát, Bainar, Strmiska, Stiksa.

Bechný – Hroudný, Kynčl, Havránek, Gaspar, Šalda, Moník, Lier, Bureš – Matouš, Dufek, Zahradník, Malík, Štohanzl, Hnik, Jirásek, Řepík, Chalupa.

Zápas začal ve velkém tempu. Už ve druhé minutě měli hosté první šanci. Miko zpoza branky špatně rozehrál, poslal puk přímo na hokejku Jiráska a ten byl sám před gólmanem. Byl však už hodně blízko a tak puk nasměřoval jen do chráničů Šimonů. O chvíli později zahrozil i Zlín. Stiksa se dostal k dorážce, ale neuspěl. Poté ještě obkroužil branku a snažil se zasunout puk na vzdálenější tyč Bechného. Hradecký gólman se ale stihl ještě přesunout a zabránit prvnímu gólu. Poté se připomenul zase Hradec. Střelu od modré Šimonů vyrazil, puk se odrazil na hůl Řepíka, který se ho snažil zasunout pod klečícího zlínského gólmana, ale o pár centimetrů branku minul.

Čtyři minuty na to už se ale hosté nemýlili. Dufek našel mezi kruhy nikým neobsazeného Daniela Liera, který dostal puk, otřel svou střelu o tyč a poslal kotouč za záda Šimonů. O chvilku později pak trefil stejný hráč tyč zlínské klece. Hradec tak odcházel do kabin s vedením 1:0. Druhou třetinu začal lépe Zlín. Bainar ujížděl sám na gólmana, ale puk mu uskočil a nestihl ideálně zakončit. Ve 27. minutě ale hráli berani přesilovku a ta se jim již využít povedla. Václavek poslal puk na Štěpána Fryšaru, který se z boku řítil na Bechného a ač byl docela z úhlu, dokázal hradeckého brankáře prostřelit.

V závěru druhé dvacetiminutovky pak mohli jít Zlínští do vedení. Zrovna když na led vstupoval vyloučený Šalda, ocitl se v šanci Strmiska. Ten se dostal k dorážce před brankou, ale puk se mu postavil na hranu a odkrytou bránu netrefil. Začátek třetí periody pak patřil hostům. Řepík se už radoval z gólu, ale předčasně. Po střele se dostal k dorážce úplně před odkrytou brankou. Šimonů na poslední chvíli máchl lapačkou a kotouč skončil právě v ni. V 50. minutě už se ale Hradec mohl radovat. Kynčl vyslal ránu od modré, k vyraženému puku se dostal Chalupa, který ho posunul na lépe postaveného Filipa Jiráska a ten uklidil kotouč do sítě. To byl také gól vítězný. Šimonů pak ještě jednou čaroval, když vychytal v jasné šanci Malíka. Gazda zase dvě minuty před koncem orazítkoval břevno. Utkáno tak skončilo výhrou Hradce Králové 2:1.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (PSG Zlín): Soupeř byl agresivní a těžko jsme se s tím vyrovnávali po těžkém zápase ze včera. Myslím si, že jsme mohli bodovat, ale hrubé chyby nakonec rozhodly. Brankář Šimonů nás podržel ve hře až do konce, měli jsme tam v závěru tyčku, ale nedá se nic dělat.

Aleš Krátoška (Mountfield HK): Utkání bylo hodně vyrovnané, i když si myslím, že více šancí jsme po většinu zápasu měli my. Hlavně na začátku a ve druhé třetině byla spousta šancí, které jsme neproměnili. Šli jsme do vedení 1:0, soupeř potom vyrovnal. Nám se pak podařilo dát deset minut před koncem vítězný gól. Ke konci třetí třetiny nás Zlín zatlačil, nicméně kluci to zvládli a zápas jsme dotáhli do vítězného konce. Tři body jsou pro nás důležité. Máme ale pořád problémy s koncovkou. Sice jsme dali dvě branky, ale dalších asi osm neproměněných...to je trestuhodné. Několikrát v zápase jsme byli před prázdnou bránou, ale bohužel nám to tam zatím nepadá. Možná, že s jiným soupeřem by utkání dopadlo v náš neprospěch.

Fotogalerie